Du ser nu mobilversionen av hemsidan. För full information besök sidan på en dator.

Är du en ledare värd att följa?

H.A.L.T ® – Horse Assisted Leadership Training är en unik metod för utveckling av individer och grupper. Att använda H.A.L.T ® som en del i ledarutvecklingsprogram, arbetsgrupps-, eller ledningsgruppsutvecklingsprogram är både kraftfullt och ger en helt ny upplevelse. Och man behöver absolut inte ha någon häst-, eller ridvana! Alla övningar görs från marken.

Det handlar inte om att rida – det handlar om att hästar är experter på att vara lyhörda och tolka omgivningen på sitt sätt. De fångar upp individers och gruppers känslolägen och underliggande problematik. De tolkar och förstärker vad som händer i gruppen eller i individen som påverkar gruppens samarbetsförmåga eller ledarens förmåga till att vara tydlig i sin kommunikation.

 

IMG_3930                               1794608_10152032174018848_1648310947_n

 

I H.A.L.T ® får du med hästen som spegel omedelbar feedback på ditt sätt att vara och agera. Hästen hjälper dig att få syn på dina förbättringsområden och känner direkt av om du ”talar sanning” eller ej. Hästen läser ditt kroppsspråk snabbare än du själv är medveten om vad du tänker och han är 100% ärlig!

 

Ledarskap behöver ständigt tränas och värderas gentemot erfarenheter och verkliga situationer.  I H.A.L.T ® arbetar vi med vedertagna ledarskapsteorier och metoder som vi kombinerar med att ta hästen till hjälp för att gestalta och spegla olika händelser i vardagen.
Det som händer i manegen tillsammans med hästen kan lätt översättas till både styrelserummet, kontoret eller verkstadsgolvet. Genom samverkan med hästen i våra utvecklingsprogram får du direktrespons på hur trovärdig du är som

ledare. Vi kan nu erbjuda dig den (förmodligen) mest konkreta och effektiva upplevelsebaserade utbildning du varit på där du kan omsätta dina erfarenheter i direkt dagligt arbete. I det här programmet använder vi hästarna som coacher och lärare och de ger dig omedelbar, oförfalskad feedback som möjliggör tydliga aha-upplevelser. Läs mer här:Workshop Ledarutbildning.

 

Teambuilding med H.A.L.T®

H.A.L.T® fungerar också utmärkt för grupp-, och teamutveckling. Vi har tagit fram ett endagars program som stöd för er att utvecklas till ett high performance team. Kan med fördel kombineras med en GDQ analys enligt Susan Wheelans teori IMGD om hur grupper utvecklas på vägen till hög produktivitet. Läs mer här om workshopen teambuilding:Teambuilding Är ni ett högpresterande team

För många människor är mötet med hästar något nytt (men även för hästmänniskor ger H.A.L.T ® aha-upplevelser) och mäktigt.  Hästar är stora varelser med ett hjärta av guld. Det bästa av allt är att de låter dig träna din trovärdighet om och om igen med samma ofördärvade nyfikenhet. Hästen är inte långsint och har ingen dold agenda…

 

Feedback från både två och fyrbenta…

Hästutbildning-195               Hästutbildning-088-250x167

När vi jobbar med H.A.L.T®  jobbar vi både med den egna upplevelsen men också med feedback. Hästen ger dig feedback så klart men även dina gruppmedlemmar ger dig feedback på vad de har sett och hört – inte vad de tolkar eller tyckte.
Som ledare behöver du ha en tro på dig själv men det räcker inte – även andra behöver tro på dig. En trovärdig ledare är en medveten och autentisk ledare med egenskaper som fokuserad, äkta, ärlig och ödmjuk. Dessa egenskaper läser hästen av och speglar i er interaktion.
Det handlar ytterst om vad du gör – inte vad du tänker göra. Ett effektivt sätt att utveckla trovärdigheten är genom upplevelsen tillsammans med hästen. Hästen lever och reagerar på det som händer NU sen kommer de ihåg, de lever inte i framtiden, bryr sig inte om vad det står på ditt visitkort och har ingen dold agenda.

 

OBS! INGEN HÄST ELLER RIDVANA KRÄVS – ALLA ÖVNINGAR GÖRS FRÅN MARKEN