Du ser nu mobilversionen av hemsidan. För full information besök sidan på en dator.

Learning from LeadersVälkommen till vårt unika ”Learning from Leaders” program för ledarskapsutveckling online. Här möts ledare som du som går utanför traditionella gränser för lärande. Är ni dessutom ett internationellt bolag kan ni gå samma program då vi kan erbjuda genomförande på både svenska, tyska och engelska!Vad kan hästar lära mig om ledarskap? Det är antagligen en fråga som du ställer dig. Att använda hästar i ledarskapstbildningar är inget nytt. Hästen är ett flyktdjur och de lever här och nu, de är otroligt uppmärksamma och reagerar snabbt men återgår också snabbt till ett lugnt tillstånd. När vi observerar hästen kan vi se oss själva, och deras interaktioner med oss eller med varandra kan fungera som metaforer för det som händer på jobbet.

Att lära av hästar ger oss omedelbar feedback! Med hästarna kan vi släppa alla ”borden och måsten” och vi kan agera på det vi ser och känner. Lärandet sker när vi observerar vad som händer, vad vi ser och att vi kan översätta det till vårt dagliga arbetsliv. Vi är glada och stolta över att kunna presentera ”Learning from Leaders” på både svenska, tyska och engelska.

Learning from Leaders innehåller en kombination av aktiviteter, både online träning, gruppdiskussioner och individuell coaching.

Fyra moduler online varannan vecka med nedanstående rubriker:

1.Jag som ledare: I den första modulen lägger vi grunden för att förstå vad dina unika ledarskapskvalitéer är och börjar processen med att stärka din bild av ditt ledarskap. Du kommer att få klarhet och förståelse kring din egen prefererade ledarskapsstil samt utöka din förmåga till andra tillvägagångssätt.

2.Motivation och skapa engagemang: Här går vi vidare med att utforska vad som är ’sanna’ relationer på jobbet och hur vi hittar den bästa balansen mellan att få jobbet gjort och att odla positiva och produktiva relationer. Vi tar också upp ”baksidan” av ledarskapet som en del av tillväxt och lärande – det är aldrig lätt att se inåt när saker inte går som planerat …

3.Att navigera i förändring: Förändring är oundvikligt och det första steget för att hantera förändring är att lära sig att upptäcka och övervinna motstånd (både eget och andras). Vi behöver lära oss att förstå och ta itu med rädslor och oro för att kunna navigera i förändring. Vi kommer att undersöka förändringsdynamiken och avslöja vad som verkligen händer ”bakom kulisserna” – ge dig den grund du behöver för att hjälpa andra att gå igenom förändring med större lätthet.

4.Grupper och gruppers utveckling: I den här modulen utforskar vi de många roller som du som ledare måste anta när du leder och stöder dina team. Faktorer som spelar in är såklart olika situationer, gruppmedlemmar, tidsaspekten och din egen favoritstil.

Individuell coachning

Förutom träffarna online ingår fyra individuella coaching tillfällen varannan vecka för att fördjupa innehållet i online träningen med möjlighet att ta upp aktuella problemområden som du som deltagare står inför.


Avslutande träff

Cirka 4-6 veckor efter avslutat program har vi en gemensam avslutande träff för att sammanfatta lärdomar, utbyta erfarenheter och svara på eventuella frågor.


’Programmet ”Learning from Leaders” är resultatet av ett internationellt samarbete med en liten grupp professionella konsulter och utbildare inom individ-, grupp-, och ledarskapsutveckling. Tillsammans har vi mer än 60 års erfarenhet av coaching och ledarskapsutveckling från både näringslivet och offentliga miljöer.

Förutom vårt kunnande inom hästunderstött lärande och utveckling förenas vi genom vår gemensamma tro på hästarnas förmåga att bryta igenom traditionella inlärningsbarriärer, och som ett resultat har vi gått samman för att erbjuda detta program på engelska, svenska och tyska.

För hela programmet betalar du 9 995 sek eller 995 €

Heike Andreschak min kollega i Tyskland som genomför programmet på tyska. Klicka här för mer information på tyskaNikki Kagan

Nikki Kagan min kollega i Israel som genomför programmet på engelska. Klicka här för mer information på engelskaModul 1 startar den 4 maj

  • Kurs start 4 maj


Kursregistrering